zaterdag 9 juni 2012

Op bezoek bij Hongerige Wolf

Lieve collega's,

Er is een tijd van hard werken en een tijd van vakantie vieren. Zo kijk ik ontzettend uit naar mijn OEROL-week op Terschelling. Tien dagen bomvol indoor en vooral outdoor-theater vanuit de hele wereld met het mooist natuurlijke decor wat je je maar kunt wensen: wind, strand, zee, duinen, bos, weide en de beroemde luchten van Nederland. Fietsen langs het Wad met tegenwind, cranberry-taartjes eten bij De Molen; tickets veroveren op Westerkeyn, eilandbonbons bij de thee en nog veel meer fijns!

OEROL is mijn 'vakantie'  maar na dit grote evenement staan mij nog een aantal kleinere evenementen en festivals te wachten. Eén daarvan is Festival Hongerige Wolf.

Bij het horen van deze naam dacht ik: "Wat een goede naam voor een Festival. Ze zullen daar wel mee bedoelen dat je je op dat festival te goed kunt doen aan allerlei culturele en kunstzinnige activiteiten." Wat bleek; in Groningen ligt een dorpje met de naam Hongerige Wolf! Hoe leuk is dat? En daar wordt dit driedaagse kleinschalige festival eind juli georganiseerd.

Hieronder volgt een kleine presentatie over Festival Hongerige Wolf. Deze informatie kun je terugvinden op www.festivalhongerigewolf.nl

*********************************************************************************


Het festival

Acteurs in de klei.
Bandjes in de polder.
Exposities in de buitenlucht.
Afterhours in de Danssilo.
                                        Aards. Weids. 
                                        Drinken op een dijk.
                                        Dromen in een weiland.
                                        Schatzoeken op de markt.
                                        Logeren bij de locals. 
                    Ontdek vernieuwend talent op de tweede editie van Festival Hongerige Wolf.

Festival Hongerige Wolf is drie dagen cultuur in het dorp Hongerige Wolf in Noordoost-Groningen. Ontdek vernieuwend talent. Theater, dans, bands, singer-songwriters, dj’s, beeldende kunst, literatuur, poëzie, film en fotografie.
Alle optredens zijn in de straten van Hongerige Wolf, in de velden op de dijken en ook in de woonkamers, tuinen, schuren en stallen van de bewoners. Ervaar de rust en de ruimte. Logeren kan op de camping die speciaal voor het festival in een weiland wordt opgebouwd of logeer bij een bewoner. ’s Nachts kan er gedanst worden in de Danssilo die middenin de graanvelden buiten het dorp ligt, vlakbij de camping.
Het programma begint vrijdagavond 27 juli  en eindigt zondagavond 29 juli om 20 uur.


PrijzenAan de deurVoorverkoop (online)Kortingskaart*KinderkaartCampingkaart
VrijdagE 17 E 16E 15E 9E 5
ZaterdagE 26E 25E 24E 15E 5
ZondagE 20E19E 18E 12E 5
Passe-partoutE 49E 47E 45E 29E 10 (i.c.m. passe-partout)

* Kortingskaarten: Kortingskaarten zijn alleen geldig op vertoon van een CJP pas, geldige kortingscoupon (o.a. Rabobank, Early-Birds) of roedel-lidmaatschap bij de kassa.
* Aansluiten bij de Roedel kost €25,- *********************************************************************************

Nu is het geval dat ik samen met collega Lotte Kraaijeveld aanwezig zal zijn op dit festival. Maar niet alleen als publiek. Nee; samen zullen wij met twee attracties optreden. Wat voor een attracties is nog even geheim maar ik beloof jullie dat het zeker de moeite waard is om voor onze én alle andere voorstellingen af te reizen naar dit Groningse sprookjes dorp. Kom ook en doe je te goed aan wat wij 'jonge makers' jullie te bieden hebben.
Heb je misschien zélf interesse om ook op dit festival te staan? Neem dan contact op met de organisatie. Wie weet hebben ze nog ruimte voor meer voorstellingen, attracties, exposities, etc.

Voor nu wens ik iedereen alvast een heel fijne festivalperiode. Ga je nog niet naar een festival deze zomer? Google dan eens op 'festival Nederland zomer 2012'. Er zijn zat kleine en grote evenementen waar je nog terecht kan. En onthoud dat je met elk bezoek de kunst- en cultuursector het nodige steuntje in de rug geeft!

Om iedereen alvast in de stemming te brengen zal ik van 17 t/m 23 juli zo nu en dan verslag doen over wat ik op OEROL mee maak. Houd hiervoor ons twitter-account in de gaten #ccoerol.

Geniet van de zomer!

Uitbundige Groeten,
Collega R.

3 opmerkingen:

Mirjam zei

Best bijzonder om een dochter te hebben die in dezelfde sector rond dwaalt als haar moeder. Dat je elkaar ter inspiratie kunt zijn en in dit geval de dochter vaak de leermeester van haar moeder is!

En helemaal bijzonder om twee dochters te hebben die hun mams met moederdag een retourtje cadeau doen voor een paar dagen cultuur snuiven met z'n drieën in een nog nader te bepalen stad.

Ik ga tijd vrij maken voor dit festival, hopelijk samen met de andere dochter die helaas te druk is met haar studie om mee te zwerven op Terschelling tijdens het Oerol.

Laten we met elkaar zorg dragen voor een goed kunst-en cultuur klimaat en dit soort festivals en evenementen blijven bezoeken zodat de meerwaarde niet verloren gaat en het nooit zal verdwijnen!

Anoniem zei

Dank aan mijn mams! Die zucht naar cultuursnuiven is er met de paplepel ingegoten! Xo Collega R.

lotte zei

Ja!!! Ik ben erbij! Bij Beide! Word te gek! :-)