Collega & Collega

Een collega is meestal iemand waar je samen mee werkt binnen hetzelfde bedrijf.
Daar overleg je misschien weleens mee, lunch je mee in de pauze, jullie wensen elkaar een goedemorgen en een fijn weekend aan het einde van de week. Diezelfde collega zie je misschien ook wel bij vergaderingen of maak je kort een praatje mee bij de koffieautomaat. Maar heb je er weleens aan gedacht dat een collega ook meer kan zijn dan de meest bekende variant die we kennen van werk?

Goedemorgen Collega!
Collega R. en Collega N. (toen nog bekend onder de namen Renske en Nathalie), ontmoetten elkaar tijdens de studie Cultureel Maatschappelijke Vorming aan Hogeschool Utrecht. Na een eerste keer samenwerken, blijkt het tweetal een magisch duo te vormen. De chemie is zo goed, dat ze besluiten vaker samen te werken en zelfs samen af te studeren in 2010. Dat bleek een waar succes! Menig mens en medestudent verbaasden ze met hun eigenwijze en aparte aanpak. Zo kregen zij het voor elkaar om de regels naast zich neer te leggen en als tweetal af te studeren in plaats van de geëiste groepjes. Dat zou harder werken betekenen, maar dat wisten ze zelf ook wel en daar kozen ze dan ook bewust voor. Niets stond ze in de weg!

Hoe hielden ze dat vol, met zijn tweeën afstuderen? Door elkaar elke ochtend een welgemeend 'GOEDEMORGEN Collega!' toe te roepen. En Collega's voor elkaar te zijn. Vragen stond vrij, problemen werden samen opgelost, ondersteunen als ware Collega's was nooit teveel gevraagd en ga zo maar door. Echte Collega's dus.
Alsof ze samen een bedrijf runden.

Een Collega, geschreven met hoofdletter inderdaad, hoeft namelijk niet per se de persoon aan het bureau tegenover je te zijn op kantoor. Het kan ook een goede vriendin zijn! Maar Collega's kunnen ook buren zijn, familie, de groenteboer op de hoek, de onbekende op straat, de medepassagier in de trein of wie je maar tegenkomt of kunt bedenken. Vragen staat vrij, elkaar helpen is goed en...zie je het even niet meer zitten, dan beur je de ander op en inspireert hem of haar om weer verder te gaan!
Dát doet een Collega met hoofdletter en kan iedereen dus zijn.

Blog
Omdat Renske en Nathalie elkaar elke dat Collega bleven noemen tijdens het afstuderen, werd dit op een bepaald moment zo normaal dat ze het zelfs in vrije tijd bleven gebruiken. En toen ze bedachten dat het Collega zijn iets was wat ze graag voort wilden zetten, maar niet meer alleen voor elkaar, besloten ze een blog te starten. Een blog om lezende Collega's te inspireren en te motiveren, te helpen bij dingen waar we allemaal weleens mee worstelen in het dagelijks leven. En een naam voor het blog was dan ook snel gevonden: Collega & Collega.

Aanvankelijk begon het met iedere zaterdag, om en om, een stuk schrijven over werkelijk van alles en nog wat. Na ruim een jaar schrijven hebben Collega R. en Collega N., want zo ondertekenen zij de stukken, uitgevonden waar ze het liefst over schrijven. In 2013 zijn ze daarom begonnen met een compleet nieuwe lay out en het voornemen voornamelijk te schrijven over zaken als culturele uitstapjes, koken, zelfontplooiing (op een luchtige Collegamanier!) en interessante D.I.Y.-ideeën/projecten.

Collega R. en Collega N. richten zich vooral op het leven en hoe ze dat leuk houden, leven in het nu vinden ze te afgezaagd en zweverig klinken, maar uiteindelijk komt het daar wel op neer. En ze delen dit graag met hun inmiddels aardig vaste groep lezende Collega's in het land. Wees welkom om je aan te sluiten en te reageren. Hier of via Facebook en Twitter of uiteraard via de mail! Heb je leuke vragen waar je weleens een antwoord op zou willen hebben, een suggestie voor een interessante voorstelling, D.I.Y-project of wat je ook kan bedenken; laat het de Collega's weten! Ze zijn altijd nieuwsgierig en gaan graag op onderzoek uit! Vragen staat vrij en inspiratie is altijd meer dan welkom!

Een vriendelijke groet,