zaterdag 5 mei 2012

Als de lente komt dan stuur ik jou...

Na twee achteraf-gezien-te-vroege-pogingen tot het opruimen van mijn winterjassen en bijbehorende wanten, mutsen en sjaals, weiger ik nu deze winterartikelen wéér tevoorschijn te halen. Ik doe het niet meer. Wat de weermeneren of -mevrouwen op radio en tv ook mogen roepen; ik trek dit weekend niet wéér een winterjas aan! 
Het is mei en lente en deze Collega gaat in staking. Tegen de winter, voor de lente.
Maar wel een Collega-vriendelijke staking uiteraard. Zou niet anders durven...

Strijd der seizoenen
Weken geleden liep ik in een prachtig en krachtig zonnetje lieflijke blommetjes te fotograferen, terwijl het officieel nog geen lente was. Heerlijk vond ik het en hoopte dat het zo'n lente zou blijven. Maar toen het eenmaal echt lente werd, schrok de winter blijkbaar zo erg omdat het einde nu echt gekomen was, dat het de worsteling besloot aan te gaan met de lente. Compleet met regen, donder, hagel en natte sneeuw gaat de winter de lente nu al weken te lijf, terwijl de lente zich met bloem en macht overeind probeert te houden en wij allemaal zuchtend uit het raam staren.

Niet staren maar staken

Trek geen winterjas meer aan, stamp zingend door de regen en maak melodietjes met het klappertanden in je zomerjas op de fiets!
En als je stiekem toch warm bij de kachel zit, staar dan niet meer zuchtend naar buiten, maar ga iets doen! Maar wat...?

Afgelopen week keek ik nog wel zuchtend naar buiten, werd een beetje moedeloos van het gewaai en gespetter. Maar in één week tijd werd dat gestaar echter twee keer onderbroken door...èchte post! Twee ansichtkaarten, met de hand beschreven en met een echte postzegel erop. Hoe vaak komt dat tegenwoordig in het digitale tijdperk nog voor?

Warm bij de kachel besloot ik daarom iets te doen. Ik besloot de lente een handje te helpen door er post over te maken. Echte post.
Met een handgeschreven kaartje erbij...en nog wat fijns kleins.

Als de lente komt...
Dan stuur ik je geen tulpen uit Amsterdam, dat zou wat ingewikkeld worden.
Maar ik heb wel iets anders voor je!

Hier in Huize Collega N. liggen 2 enveloppen klaar. En in die enveloppen zitten kleine 'lenterige' dingen. Dingen die de lente aanmoedigen en dingen die heel goed kunnen doen alsof het al lente is; of dat nu bij de warme kachel of bij het optimistisch open raam is.Hoe kom je aan zo'n envelop?
Simpel! Gewoon een reactie achterlaten dat je heel graag zo'n envelop zou willen ontvangen! Onder de mensen die zich opgeven zal Collega N. de 2 enveloppen verloten. Reageren kan op verschillende manieren.

  • Door een bericht achter te laten onderaan dit blogbericht, of;
  • Door een e-mail te sturen naar vraagjecollega @ gmail.com, of;
  • Of via twitter (@CollegaCollega - DM of tweet);

Je kunt dit doen tot en met vrijdag 11 mei 2012.
Hierna zal ik door middel van loting twee mensen blij maken met een lente-envelop.
Veel succes!

Lentegroet & een kro-kusje,
Collega N.

3 opmerkingen:

mirjam zei

Niets is leuker dan je brievenbus open doen en een geschreven kaart vinden!
DUS IK ONTVANG GRAAG !

Schreef ik vroeger in een twee weekse vakantie rustig 80 kaarten naar familie, vrienden en bekenden, tegenwoordig knal ook ík iets op face-book of twitter. Eén berichtje, voor iedereen hetzelfde, eigenlijk niets aan dus.
Makkelijk, dat wel. Als het iets persoonlijker moet, stuur je een sms-je. Maar er gaat niets boven een handgeschreven berichtje waarvan je weet dat het uitsluitend voor jou is bedoeld. Zo heb ik tijdelijk, uit pure heimwee naar het geschrevene, mee gedaan aan zo'n ansichtenkaarten opstuur systeem, post-cross of zo iets. Leuk, eventjes, maar al snel een verplichting met als gevolg dat ik het al snel zat was.
Maar het zit weer wel in mijn systeem. Jarigen krijgen een ansichtkaart en vanaf mijn vakantieadres gaan er weer hele ladingen de postbus in. Héél af en toe krijg ik er eentje terug. En daar word ik dan ontzettend blij van. Gewoon zo'n geluksmomentje.
Dus.....goed idee. Zolang de lente ons tot binnen zitten veroordeeld gaan we weer massaal aan het schrijven!
Ik wacht:
Mirjam van Buuren
Dashorsterweg 8
3925 MZ Scherpenzeel.

AnneMarie zei

Ik klim in een boom en ik fluit
Ik zit in een ei en kom uit
Ik tjielp en ik hip
Ik kakel en ik kip
Ik dans in het rond ook al is dat een flop maar ik doe echt àlles voor die begerenswaardige lente-envelop!

AnneMarie Hanselaar
Loevestein 165
2403JH Alphen aan den Rijn

lotte zei

JAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAHHHHH IK WIL ZO'N LENT ENVELOP. en ik kan hem heel goed gebruiken, echt... :-)