zondag 17 maart 2013

Hoera! Mijn man is klusser.

Lieve collega's,


Zoals de meeste van jullie weten zijn mijn lief en ik afgelopen winter in ons koophuis getrokken. Daarmee begonnen we aan een enorm project; het verbouwen van een woning uit 1915 zonder keuken en zonder bruikbare badkamer. Mijn lief heeft samen met zijn vader en een electricien in 5 weken het huis woonklaar gemaakt. Hij begon met het uithakken van de 5-laagse tegelvloer en eindigde met het aansluiten van de waterleidingen. Met 1e Kerstdag stond ik voor het eerst in mijn nieuwe keuken een Kerstdiner te bereiden voor 15 man. Wat was ik trots! Mijn vent had dit gewoon voor elkaar gebokst. Met hulp; vanzelfsprekend. Maar in die paar weken had hij zich van een jongen met vooral kennis over klusmateriaal laten 'omscholen'  tot een ware klusser. Een klusser die soms het hele huis bij elkaar vloekte wanneer het even niet volgens plan ging maar ook een bouwer die de dingen afmaakt en geen losse eindjes liet hangen. Die avond sliepen we voor het eerst op een matras op de grond in onze master bedroom - to be. Er zijn inmiddels drie maanden verstreken en ik heb ons nog steeds niet opgegeven voor dat ellendige drama programma HELP! mijn man is klusser. Ook zijn we nog niet door ons geld heen, vinden we eklaar nog heel lief en daten we regelmatig met een uitstapje naar een bouwmarkt.


We hebben het even wat kalmer aangedaan en gewoon 'gewoond'.  Dat leverde veel duidelijkheid op over wat we nu als eerste aan wilden pakken. En over bijvoorbeeld de keuze van een voordeur, een vloer, verf voor binnen en buiten, de tuin, de trap en talloze andere klussen. Eerste prioriteit is om boven alles te laten stucen.

De afgelopen twee weken en de komende twee weken staan dan ook in het teken van glasweefselbehang.  Dat is behang om eeuwig te laten zitten. En daar is het dan ook op gemaakt. Je krijgt het er in geen eeuwigheid vanaf. POKKENWERK! Maar wij willen mooi glad gestucte muren; en wie mooi wil zijn; moet....

Al dit geklus is naast onze fulltime banen een behoorlijk tijdrovend klusje. We doen het graag, begrijp me niet verkeerd, maar ik merk dat de extraatjes, zoals het zien van familie en vrienden en ook het schrijven van dit blog, behoorlijk in de knel komen. Ik weet dat dit wel weer terugkomt maar voor de buitenwereld heb ik het gevoel dat ik me daar toch een beetje voor moet verantwoorden.

Er liggen tientallen onderwerpen op de plank voor dit blog maar die vergen iets meer aandacht dan dat ik ze kan geven. In plaats daarvan wil ik jullie de komende tijd meer op de hoogte houden van de ontwikkelingen in ons huisje. Ik hoop dat dit jullie ook kan inspireren. Ik ga mijn best doen!

Om jullie een idee te geven van het afgelopen klusweekend en dit weekend volgen hier een aantal foto's met onderschrift.


Rise and shine! 

Mijn lief en poes kondigen een nieuwe klusdag aan.
Mijn lieve zus en haar vriend komen helpen met behang afstomen.

De badkamer dient even als opslag voor alle dozen (ja nog steeds..) met kleren uit de slaapkamers.

O, o... we moeten een nieuwe slang voor het stoomapparaat hebben,


De al eerder gestucte muren in de primer zetten. Zonde om de verf anders straks zó de muren in gezogen te zien worden.


Dit blog typen aan mijn ingebouwde bureautje. Hoe was het ook alweer?
Rust in huis zorgt voor rust in je hoofd..? mm..
POES! blijf van mijn ontbijt af...!

En nu weer aan het werk!
lieve groet
Collega R,

2 opmerkingen:

Mirjam zei

Jullie gaan het redden! Jij bent grootgebracht in eeuwig durende verbouwingen en mijn lieve schoonzoon in een gezin met volwaardige vakmensen!
Alles bijelkaar de ultieme combinatie van geduld, vakmanschap, kunnen aanpakken, niet de moed verliezen en er plezier in hebben. Af en toe loslaten en gewoon wat anders gaan doen hoort er ook bij en zorgt voor de broodnodige variatie!
KOMT GOED!!

Jetty Blankestijn zei

Wát zullen jullie straks trots in jullie 'nieuwe' huis zitten wetende dat jullie alles op en top aangepakt hebben.
Zoveel lekkerder wonen als je helemaal zelf de boel aangepakt hebt.

"Alle goede dingen groeien langzaam!"

Groei maar lekker langzaam door ;-)