donderdag 29 september 2011

Vraag je collega

'Goedemorgen collega!' riepen we, al dan niet wakker en opgewekt, wanneer we elkaar op de afgesproken plek ontmoetten voor wederom een volle dag van afstuderen.
Dag in, dag uit werkten we samen toe naar het einde van onze studie.
Soms met frisse moed, soms met frisse tegenzin.
Maar wat er ook gebeurde; we waren collega's en altijd was één van de twee in staat de ander weer te inspireren. Je hoefde er alleen maar om te vragen....


Durf te vragen
Moed verzamelen, inspiratie zoeken, energie opdoen...we hebben er allemaal wel eens mee te maken. Maar soms zit je zo vast dat je niet meer weet waar je het zoeken moet. Volgens ons heel menselijk, maar niet onmogelijk om weer uit los te komen.
Je vraagt het simpelweg aan je collega!


Een collega kan iedereen zijn; een echte collega op werk, een buurman, een zus, de vrolijke groenteman op de hoek of een toevallige medepassagier in de trein. Het maakt niet uit, collega's zijn overal te vinden! Je moet het ze alleen wel vragen.
Maar als je vast zit, weet je vaak ook niet meer de juiste vragen te stellen.
Dat weten wij maar al te goed!
Toch kan het heel simpel zijn. Wees gewoon eerlijk, gil dat je het even niet meer weet en laat je inspireren door een ieder die je te hulp schiet.


Of kijk regelmatig op onze weblog.
Want hier kunnen we binnenkort elkaars collega zijn!


Collega!
Vanaf zaterdag 1 oktober starten wij met een wekelijkse briefwisseling waarin wij elkaar afsluitend een inspirerende vraag stellen. En iedereen mag meelezen!
Sterker nog, iedereen mag meedoen!
Zo worden we allemaal collega's van elkaar.


Hoe werkt het? Naar aanleiding van iets, dat kan echt van alles zijn, schrijven wij om en om een briefje aan elkaar via dit weblog. En aan het einde van het briefje stellen we één of meerdere vragen.
De collega aan wie het briefje gericht is, geeft antwoord via een nieuw bericht op dit weblog.
Maar ook de lezers mogen de vragen beantwoorden. Dat kan door te reageren op de brief. En zelf mag je ook aan ons een vraag stellen, en wie weet wordt die vraag dan eens meegenomen in het verhaal van één van de schrijvende collega's.
Op die manier inspireren we elkaar.
Zo worden we de 'collega' die de ander mogelijk een stapje verder helpt in tijden dat we even vast zitten en wel een beetje inspiratie kunnen gebruiken.


Nog 2 nachtjes slapen....en dan kunnen we weer roepen: 'Goedemorgen collega!'
Wij kunnen niet wachten!

Geen opmerkingen: