zondag 5 juni 2011

De Aftrap

Na een aantal succesvolle samenwerkingen en inspirerende bijeenkomsten is het er dan toch van gekomen; Nathalie Wielinga (Denkbeeldenfabriek) en Renske de Korte (Stimulus), hebben besloten een samenwerking aan te gaan onder de naam 'Collega & Collega'.  
Samen zullen zij verder gaan met waar zij gebleven waren. Namelijk een onderzoek naar het inhoudelijke aanbod van studieloopbaanbegeleiding op het voortgezet- en beroepsonderwijs. De vraag die centraal staat is in hoeverre deze educatieve instellingen in hun SLB-programma inspelen op de talenten, passies en competenties van de generatie die hun klaslokalen momenteel vult. De generatie die aansluit op de zogeheten Y-generatie maar waarvan Nathalie en Renske vinden dat zij een nieuw 'hokje' verdienen. Het liefst een hokje zonder muren. Want deze generatie laat zich niet opsluiten; zij treedt naar buiten en gebruikt hiervoor alle soorten communicatiemiddelen die deze tijd hun biedt.
 
Ook willen de Collegae inspelen op de vraag van mensen die 'in het NU’ leven steeds belangrijker gaan vinden maar niet goed weten hoe zij de overstap naar het NU en daarmee het volgen van hun passies en dromen, het beste kunnen aanpakken. 

Geen opmerkingen: