zaterdag 8 december 2012

.8
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>><<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<<

Kerst en eten.
Kerst en visite.
Familiediner.

Slaat de stress al toe? Zie je al beelden van volle karren, hysterisch shoppende mensen in een supermarkt en het wachten in de bekende lange rij voor de kassa vlak voor kerst?

Collega en Collega zeggen....doe het niet.
Doe het eens anders!

Heb jij mensen uitgenodigd dit jaar voor een diner? 
Vraag dan dit jaar eens aan iedereen om iets mee te nemen.
Je kunt het opdelen in een voor-, hoofd- en nagerecht; iedereen neemt iets voor zijn of haar rekening. Maar je kunt ook iedereen iets kleins mee laten nemen en net als bij het eten van tapas....de tafel vullen met het lekkers van iedereen. Je kunt de tafel mooi dekken en al het eten op tafel zetten, samen lekker lang tafelen en genieten van het lekkers. Je kunt ook kiezen voor een soort lopend buffet door de tafel aan de kant te schuiven en daar alles op te zetten.

Bron: *klik!*

Het mooie is dat je zelf weinig stress hebt, de druk van koken is nu verdeeld. Je kunt zelf ongestoord genieten van het samen kerst vieren, omdat je niet steeds je visite alleen moet laten om als een dolle in je keuken rond te rennen (op je mooie hoge hakken die natuurlijk niet bedoeld zijn om op te lopen!). En...het eten zal nog nooit zo gevarieerd zijn als nu! Want iedereen neemt iets mee...het zal nu ècht samen eten en genieten zijn, want iedereen heeft er iets van liefde en moeite in gestopt.

Bon appetit Collega's!
Maak er een ontspannen kerst van dit jaar.

-----
p.s. En vergeet niet...kerst heeft hier in Nederland maar liefst 2 dagen. Doe wijs en hou één van die dagen lekker voor jezelf. Er gaat namelijk niets boven een dagje bankhangen in je kersttrui en heerlijk kerstfilms kijken op tv!

1 opmerking:

AnneMarie zei

Tip voor buffettafel: zet kratjes of een paar stevige doosjes van verschillende hoogten met de bodem omhoog op je buffettafel en leg daar het tafelkleed (of meerderen in div. kleuren) overheen. Zo krijg je een mooie buffettafel met etagières.