donderdag 15 december 2011

AdventsCollega:

Lotte Kraaijeveld
Eigenaar van LotteWerkt

Inspiratie. 

Wat een veelbesproken 
woord, 
wat voor iedereen zoiets anders betekent. Wat is inspiratie voor mij? Het is zoveel, alles wat maakt dat ik ben wie ik ben, alles wat mij doet voelen dat het "klopt", dat ik bij mijn kern ben. Een mooi beeld, muziek, dans, theater. 

Maar ook boeken, verhaaltjes van Toon Tellegen en Toon Hermans, omdat ze zo klein maar ook o zo groot zijn. Dat vind ik mooi, kleine dingen die tegelijk heel groot zijn, emoties, intimiteit. Ik zat ooit eens in de nachttrein vanuit Amsterdam en daar zaten twee redelijk aangeschoten geliefden met elkaar een hamburger te delen. Dat vond ik zo mooi. En inspirerend. 
Mensen. Hoe gaan we met elkaar om? Wat maakt ze blij? Landschappen, de rivier de Lek waaraan ik geboren ben, een weiland met koeien, bergen, vulkanen, andere culturen, goede gesprekken met fijne vrienden, lachen, huilen, dansen voor de spiegel en in de kroeg, meezingen, excentriek geklede mensen, mensen die doen waar ze het beste in zijn, mijn ouders, leerlingen die een liedje voor je zingen ("juf, jij bent de leukste juhuuuff! ") dat ze in de pauze tot in den treure geoefend hebben. Kortom; er komt geen einde aan. Leven, omgeving, gedachten. En natuurlijk Prince. 

"Hey, look me over. Tell me do you like what you see? 
Hey, I ain't got no money, but honey I'm rich of personality." 
(Prince; Purple Rain, Baby I'm a star)

3 opmerkingen:

AnneMarie zei

I like what I see! Mooi geschreven Lotte. Warme kerstdagen en een prachtig nieuwjaar is wat ik je wens. Groetje van AnneMarie - mam van Nathalee

lotte zei

Dank dank. Jullie ook een hele fijne jaarwisseling gewenst en een goed nieuw jaar. Liefs,

kokkra zei

Lieve Lotte
Wat wordt ik hier stil van, maar wel een fijne stilte! Ik vind je een mooi mens en hou van je!

liefs je paps