zaterdag 7 juli 2012

Vakantie vieren

Bron: weheartit

Frankrijk, Italië, last minute of al maanden geleden geboekt, caravan of all inclusive aan de rand van een zwembad... Vakantie. We kunnen er niet omheen.
Het is overduidelijk v a k a n t i e.
Ga je zelf niet dan zijn het wel je buren en anders ken je ongetwijfeld wel iemand anders die staat te trappelen om te vertrekken. Maar wat als je geen geld hebt voor een (uitgebreide) vakantie? Is het dan zo erg om hier in Nederland te blijven?
Nee hoor! Want jij maakt het hier net zo leuk! (of misschien wel leuker!)

Collega N. zal jullie tot en met vrijdag elke dag een tip geven om optimaal en low budget (!) van je vakantie hier in Nederland te genieten.
Of je nu vrij bent van werk en studie....of niet, want je kunt ook prima doen alsof!
Oh en de tips zijn prima geschikt voor jou alleen of samen met vrienden.

Koffie afspraak
Kosten: tussen de 3 en 7 euro 
(afhankelijk van de plek en of je een puntje appeltaart kunt weerstaan ;-))

Bron: weheartit
Sinds enige tijd zit er in de straat waar ik woon een heel fijn café. Het is onderdeel van één van mijn favoriete boekwinkels en het altijd gezellige personeel schenkt er overheerlijke koffie. Eens in de zoveel tijd spreek ik met mezelf af dat ik daar koffie ga drinken. Meestal op een zaterdag, want doordeweeks moet ik werken. En voor een goed kop koffie wil ik graag alle tijd hebben.

Op de bewuste zaterdag sta ik eerst rustig op, neem alle tijd om mijn zaterdag te beginnen, trek iets leuks aan, doe een boek in mijn tas en ga dan rond half 12 de deur uit. Een paar meter lopen verderop ontmoet ik mijzelf dan voor een kop koffie. Zorgvuldig kies ik een plekje uit in het café, snuffel de heerlijke koffiegeuren op en bestudeer in alle rust de koffiekaart. Omdat ik dit echt maar eens in de zoveel tijd doe, trakteer ik mijzelf op een speciale koffie. Want die zijn daar zo lekker. Ik kies een Caramelino of een Hazelino (stiekem vind ik die altijd het lekkerst, maar ik bestudeer toch altijd voor de vorm die hele koffiekaart :)) en terwijl deze voor mij gemaakt wordt, pak ik mijn meegebrachte boek. Nu neem ik alle tijd om mijn boek te lezen....en, als mijn koffie er is, heel langzaam te genieten van mijn koffie.
Als ik dan mijn koffie op heb, een heel stuk heb gelezen...dan reken ik af en wandel tevreden naar buiten. Wanneer ik daar zin in heb, maak ik nog een ommetje. En anders ben ik met een paar meter lopen weer thuis. Het is eigenlijk zo dichtbij. Maar omdat ik dit zo bewust eens in de zoveel tijd doe, voelt het elke keer weer als een waar uitstapje. Alsof ik niet in mijn eigen straat en woonplaats ben, maar heel ergens anders...waar dat ook mag zijn. Optimaal genieten voor 3,50. Heerlijk. En als ik iets te vieren heb of gewoon zomaar zin heb om mijzelf eens te trakteren; dan neem ik er een stukje home made appeltaart bij of een puntje worteltaart!


Het is zaterdag, Collega....ga jij vandaag met jezelf een kopje koffie drinken?

Proost, op je vakantie!
Collega N.

2 opmerkingen:

malu zei

Ik heb op zaterdag vaak een soep-date met mijn moeder. In een heel leuk cafeetje in het centrum van Helmond hebben ze elke dag een andere soep op het menu staan. Op zaterdag praten we met elkaar de week door en eten we een soepje. Ik geniet daar altijd enorm van.

Maar wat jij zegt moet ik ook een keer doen! Lijkt me heerlijk als het dadelijk weer herfst of winter is en dan ergens lekker warm zitten met een boek en heerlijke koffie. Dank je wel voor je tip!

Collega N. zei

Ha Malu! Wat leuk, een soepdate met je moeder! Goed idee zeg. Die ga ik onthouden.
En oh ja dat zal zeker heerlijk zijn in de herfst/winter..warm binnen met een boek en goed kop koffie of wat dacht je van warme chocolademelk met slagroom. Heerlijk! Lekker iets om naar uit te kijken. :)

Fijne zaterdag! Liefs, Collega N.